SEO på din hjemmeside.

For mange er SEO et fremmedord og kan være svært at forstå.

Det forstår jeg godt. Søger man på google efter SEO eller forstå SEO osv. Så kommer der mange sider frem og de skriver måske noget forskelligt. Det er fordi der ikke en 100% rigtig måde, at gøre det på eller det er der måske, men det er kun google der ved præcis hvad der er 100% rigtigt.

Hvad er SEO?

SEO står for Search Engine Optimization eller på dansk Søgemaskineoptimering.

En disciplin som kan være meget svær, men som hjemmeside ejer er det en vigtig disciplin, hvis du vil findes på google.

Hvor skal jeg starte med SEO?

Har du en lille hyggeside, så læs en masse om det på nettet. Derefter prøv dig lidt frem og find ud af hvad der virker for dig.

Har du derimod en webshop, som du vil leve af, så skal du nok have hjælp udefra. Der findes SEO bureau der lever af at hjælpe andre med, at komme i toppen af Google.

Det kan dog være en dyr omgang og det er ikke alle der har råd til det.

Sådan kommer du i gang med SEO.

Her en en lille guide til hvordan du kommer bedst i gang med SEO.

 1. Læs alt det du kan om SEO på nettet.
  På denne måde får du en forståelse af hvad SEO er.
 2. Brug nogle af de SEO-programmer der findes på nettet.
  Du kan evt. starte med gratis versioner.
  Det gode ved at bruge et SEO program, er at det kan findes en masse fejl på din side, som du måske aldrig selv ville finde.
  Jeg kan anbefale Screaming Frog. Det kan du hente gratis.
  Der findes dog masser af andre programmer, som man kan hente i gratis version. Det er gode nok i starten, senere kan du være du skal have den betalte udgave.
 3. Ret de fejl du finder.
  Det er dog ikke altid, at et program finder alle fejl eller nogle gange finder den noget som du ikke kan rettet osv. Men nu mere perfekt, din side er, jo bedre chance for at ligge nummer 1 på google.
 4. Hastighedsoptimering. Hastigheden på din hjemmeside er vigtigt, derfor kan det være en god i dé med Hastighedsoptimering af din hjemmeside.
  Bruger du WordPress, kan du hente nogle plugins som kan hjælpe med det.
  Du skal dog passe på, langt de fleste fejl eller nedbrud på WordPress sider er Hastighedsplugin der laver dem. Ikke fordi de er dårlige, men fordi der nogle gange opstår fejl på opdateringer osv.
  Det bedste er at få en til at optimere din siden. Så den spiller 100% på hastigheden.
 5. Teknisk SEO – WHAT? Ja, dette er også en del af at optimere din side. Teknisk SEO er de ting vi gør for at Google læser og forstår vores side. Dette er en meget avanceret ting, så dette vil jeg ikke komme mere ind på her. Er du selv god til at kode hjemmesiden, så læse mere om dette på nettet.
  Er du ikke den store kode-nørd, så betal dig fra dette punkt.
 6. Linkbuilding
  I dag er en stor del af SEO også linkbuilding. Det gælder om at få link fra hjemmesider der omhandler det samme som din side. https://jyllands-posten.dk/direkte/ECE11143725/overvejer-du-hjemmekontor-disse-ting-skal-du-huske/
  Har du en side om mad, så kan et godt link være fra andre hjemmesider med mad, mens en link fra et autoværksted nok ikke er lige så godt.
 7. Bliv ved og bliv ved. Søgemaskineoptimering af en hjemmeside stopper aldrig. Der skal altid arbejdes på siden, så man forbedre den. Især fordi Google opdatere ”spillereglerne” flere gang om året. Så det der er rigtigt at gøre nu, er ikke sikkert, at du skal gøre om 2 år.
  Så der er altid noget der skal rettes.

God fornøjelse med din hjemmeside.

Læs også: https://www.bt.dk/advertorial/blaek-vs-lasertoner-valg-af-den-retfaerdige-befoejelse-til-dit-udskriftsbehov

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *